top of page

Scoala Gimnaziala Nr 39 Nicolae Tonitza (Constanta, Roménia)

PREZENTAREA ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 39 NICOLAE TONITZA CONSTANȚA

Motto

„Învăţat este omul care se învaţă necontenit pe sine ÅŸi îi învaţă necontenit pe alÅ£ii.”

Nicolae Iorga

​

Prezentarea școlii

 

    Aflat la malul Mării Negre, oraÈ™ul ConstanÈ›a se bucură de o istorie milenară – cetatea Tomis fiind întemeiată de greci în secolul al VI-lea î. Hr.

Åžcoala Gimnazială Nr. 39 „Nicolae Tonitza” a fost înfiinÅ£ată în anul 1981 sub numele de Åžcoala cu clasele I-VIII nr. 39. În anul 1996  a devenit Åžcoala ”Nicolae Tonitza”, înfiinÅ£ându-se ÅŸi  prima clasă cu predare integrată de artă plastică, succesul „pictorilor” stabilind  numele de botez al ÅŸcolii. Sigla È™colii cuprinde imaginea unei lucrări marcante a pictorului: „Portret de copil”. Protector al ÅŸcolii a fost ales Sfântul Nicolae, cel sărbătorit de ortodoxia română la 6 decembrie, în fiecare an. În  anul 1999  este  declarată  Åžcoală  reprezentativă  a  învăţământului  constănÅ£ean. Elevii intonează cu bucurie Imnul È™colii.

​

            Misiunea  ÅŸcolii noastre este de a oferi ÅŸanse egale de dezvoltare ÅŸi valorizare pentru toÅ£i copiii. Noi, dascălii suntem actorii care ne folosim talentul È™i dăruirea noastră în cizelarea manierelor ÅŸi informarea minÅ£ii, cei care sădim în elevii noÅŸtri bunele obiceiuri, lăsându-le o viziune clară asupra omenirii, dezvoltându-le tendinÅ£a de a iubi ÅŸi de a imita tot ce este excelent ÅŸi demn de laudă. Împreună cu familia ÅŸi comunitatea promovăm tradiÅ£iile, prietenia, toleranÅ£a, cooperarea, dreptul la opinie. Toate acÅ£iunile ÅŸcolii sunt centrate pe elev astfel încât ÅŸcoala să devină cu adevărat o a doua casă pentru el, unde vine cu drag, unde se simte în siguranţă, unde este fericit. Rezultatele de la concursuri È™i olimpiade È™colare ne situează în rândul È™colilor de top din judeÈ›. Renumele ÅŸcolii se datorează dascălilor de excelenţă, care cu multă dăruire ÅŸi răbdare le-au transmis elevilor minunatele taine ale cărÅ£ilor.

În rândul activităților cu tradiÈ›ie în È™coala noastră se numără: trecerea pe sub bolta de flori a boboceilor de clasa pregătitoare în prima zi de ÅŸcoală, târgul toamnei, serbarea primelor 100 de zile de È™coală, serbarea de sfârÅŸit de an unde se remarcă elevii ÅŸi cadrele didactice cu preocupări artistice deosebite, cu rezultate la concursuri ÅŸi olimpiade, banchetul clasei a VIII-a ca manifestare de despărÅ£ire de personalul didactic ce a contribuit la formarea adolescentului în gimnaziu, serbarea pensionarilor – omagiu adus apostolilor cărÅ£ii, despărÅ£ire festivă de cadre didactice ÅŸi nedidactice ce părăsesc ÅŸcoala după o viaÅ£a de muncă cu copii; Zilele Școlii în jurul datei de 6 decembrie, Ziua EducaÈ›iei – 5 octombrie, Ziua NaÈ›ională a României – 1 decembrie, , Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie, Ziua Mamei – 8 martie, Ziua IndependenÈ›ei È™i Ziua Europei – 9 mai, Ziua Copilului – 1 iunie.

Prin calitatea educaÅ£iei, prin valoarea elevilor ÅŸi a dascălilor ÅŸcolii noastre, ne propunem să ducem mai departe tradiÅ£ia unei ÅŸcoli cu renume, o ÅŸcoală reprezentativă pentru municipiu ÅŸi judeÅ£, astfel încât absolvenÅ£ii noÅŸtri să devină oameni de succes.

bottom of page